Dokončení sběru dat pro Státní zdravotní ústav
Úspěšně jsme dokončili jednu z největších zakázek naší společnosti – sběr dat pro Státní zdravotní ústav v rámci Národního projektu individuální spotřeby potravin v České republice.
Předmětem plnění této Veřejné zakázky bylo dotazníkové šetření spotřeby potravin na individuální úrovni v předem definovaných skupinách populace ČR, a to metodou záznamu (food record) v průběhu dvou na sobě nezávislých dnů.
Šetření bylo prováděno na populaci ČR ve věku od 1 roku do 74 let včetně, žijící mimo instituce.
Sběr dat v rámci definovaných skupin byl rovnoměrně rozložen do celého roku (tj. všech 12 měsíců) a všech dnů v týdnu (pondělí – neděle).
Pro kvantifikaci množství zkonzumovaných potravin byly využity následující metody:
Ø přímé uvedení hmotnosti nebo objemu (např. podle obalu výrobku nebo vážením),
Ø odhad množství pomocí pomůcek pro kvantifikaci (atlas porcí potravin, seznam domácích odměrek).
Tento projekt představoval významnou výzvu nejen rozsahem, ale také důrazem na detailní zpracování dat a velmi precizní kontrolou práce tazatelů nejen našimi supervizory ale i pracovníky objednatele. Věříme, že získané výsledky přispějí k lepšímu porozumění stravovacím návykům české populace a budou cenným podkladem pro budoucí výzkumy i zdravotní politiku.
Máte zájem o sběru dat?
Neváhejte nás kontaktovat!